En contra de les polítiques de transvasaments

Tot i la demagògia interessada que es fa als mitjans, com va passar recentment amb el presentador Cuní, molta gent que vivim a l'àrea metropolitana de Barcelona no estem d'acord amb la política erràtica i pro-transvasista de la Generalitat de Catalunya, de la mateixa manera com no ho estem tampoc ni amb la de la Generalitat Valenciana ni amb la dels governs espanyols.
Hi ha un lògic estupor i profunda desconfiança quan s'han amagat certes accions en motiu d'unes eleccions pròximes i quan hi ha canvis de lleis d'una forma tan capriciosa.

Personalment i fins que no s'aprofundeixi en un millor aprofitament de l'aigua, que dubto que estigui plantejant-se seriosament, sóc d'aquells que prefereix tenir restriccions d'aigua abans de contemplar el deteriorament progressiu i irreversible del territori que certes polítiques estan promovent.

No al transvasament

Més enllaços

Comments

Totalment d'acord amb tu, Toni.

Em sembla que el teu argument és bàsic per carregar-se l'enfrontament territorial que s'està donant com a conseqüència d'aquesta política tan nefasta respecte a l'aigua. Podria haver-lo exposat jo mateix però trobo que té molt més valor venint de la Catalunya regada per les conques internes. Sembla mentida que un govern que no fa gaire se les donava d'antitransvasista no hagi fet res per una nova política de l'aigua i hores d'ara estigui repetint el mateix que aquells que ho feien malament.

Em decep especialment que no s'hagi aprofitat el temps per defensar tant el territori com el medi ambient quan ho tenien tot a favor.

Un català emprenyat!!!!

Toni,

No es pot adoptar un no absolut. S'ha d'estudiar cas per cas i ús per ús. Per exemple, si adoptéssim un no absolut, ara mateix l'àrea metropolitana de Barcelona no tindria aigua, que prové del transvasament del Ter i del Llobregat.

El problema de l'Ebre és un altre, no aquest transvasament o el del Pla Hidrològic Espanyol.

No he volgut ser absolut, però sí parlava en general, sobre la natura de les polítiques que tenim, i sembla que hom té la impressió que es fan amb poca perspectiva futura i d'interès general.
Per exemple, a Terres de l'Ebre s'estan fent coses poc coherents, i als Monegros fa basarda què s'hi vol fer.
Aquest darrer cap de setmana vaig ser per l'Empordà i vaig veure les queixes dels municipis d'allà sobre el possible augment de la captació de l'aigua del Ter. Pots llegir un comentari a un bloc d'un geògraf gironí al respecte.

Si mai tenim problemes de veritat, llavors no tindrem recursos disponibles per a fer-ho per l'ús impropi i els mals hàbits que hem adquirit. Aquest és el drama, trobo...