L'endemà del 1er Dia de la Llibertat dels Documents

Ahir vaig estar a l'ETSE del Campus de Bellaterra de la UAB convidat per la gent de GNUAB, coincidint amb el Dia de la Llibertat dels Documents (Document Freedom Day), per a fer una xerrada divulgadora sobre els estàndards oberts, particularment sobre l'OpenDocument i la problemàtica actual amb els intents de Microsoft d'estandarditzar amb ISO el seu format també.
Tot i que amb fulletons propis, malauradament no vam disposar de material de promoció de la iniciativa, perquè l'equip va fer només un xic tard en el registre, però segur que en propers anys això es podrà esmenar i també la difusió millorarà a mesura que maduri la iniciativa. Si bé no vam ser molt públic, va ser una bona vetllada per a repassar l'estat actual de la qüestió.
A l'esdeveniment vaig conèixer n'Alina, una estudiant romanesa que ha arribat recentment al nostre país i que ha estat col·laborant a Romania en diferents projectes comunitaris de programari lliure.
Cap al capvespre vaig tenir l'ocasió de parlar una estona amb en Julià, que està fent una feina excel·lent liderant el grup GNUAB, que està preparant un munt d'actes per a l'Any de la Computació. Vam evidenciar amb contrarietat que hi ha manca d'alumnat motivat més enllà d'assistir només a les aules amb desídia, i que segurament és un trist reflex de la mateixa societat en què vivim.
Si sou estudiant de la UAB, no importa de quina facultat, i us neguitegen les qüestions de programari lliure i relacionades, no dubteu a acostar-vos a GNUAB.
Igualment, cal que brollin grups similars a la resta d'universitats catalanes, perquè cal fer encara molta feina de base. Un altre repte és que les diferents comunitats universitàries, professors, PAS i alumnes a favor d'un millor model per a la societat de la informació, puguin establir uns canals de diàleg que, com passa en altres temàtiques, sovint són minsos i, si hi fossin, de ben segur que es farien grans progressos.

DFD2008

Referències

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

Gràcies per la crònica, de fet segurament per a molts que ens hagués agradat assistir-hi,l'horari podia ser una mica complicat. Per altre banda el que també estaria bé que a banda de les universitats (que tenen un paper molt important) també tinguéssim capacitat per muntar-ho a diferents llocs....