You fight like a dairy farmer!

Si sou una mica freakies, haureu llegit (o almenys n'haureu sentit a parlar) El Joc d'Ender, un dels clàssics de la ciència ficció. Molt probablement, també haureu jugat al meravellós, inigualable, esplèndid, magnífic... [agafo aire]... The Secret of Monkey Island (i seqüeles). Però només si sou El Súper-Mega-Freak em sabreu dir què tenen en comú aquestes dues grans obres d'art contemporànies.




La resposta és: Orson Scott Card.



Doncs sí: el Sr Card, a part d'escriure llibres, també ha col·laborat en alguns jocs d'ordinador, entre ells el clàssic que ens ocupa. Concretament, està acreditat com el creador dels insults que es profereixen els pirates de Mêlée Island® durant els seus combats d'espases. Aquí en tenim la prova:







Aquí podem veure el nostre amic assistint a una convenció de fans seus israelians, que van aprofitar per muntar una recreació dels Word/Sword Combats.




Aquests combats són una de les seqüències del joc que van fer més fortuna, i han estat repetida en totes les seqüeles menys en una (va ésser suprimida per qüestions tècniques).




Segons explica el Capità Smirk, el mestre d'esgrima que apareix en el joc, un combat d'espases és com fer l'amor: no importa tant el que facis com el que diguis. Tot i que es requereix un mínim de destresa amb l'espasa, per guanyar un combat el que cal és ser ràpid de reflexos i saber descol·locar al rival amb un bon insult (o anticipar-se als seus amb una bona resposta). Aquí en veiem un bon exemple:







Als següents enllaços s'hi pot trobar una llista completa de tots els insults (amb la resposta corresponent) que podem aprendre als jocs:

Crec que els millors són els primers. I no és estrany, ja que l'Orson Scott Card només va col·laborar en el primer joc.




Per acabar, explicaré que vaig descobrir aquesta coïncidència no fa gaire, mentre, endut per un atac de nostàlgia (i de poca feina), vaig decidir que volia tornar a jugar al Monkey Island. Com que no volia crear una nova partició per instal·lar el vell MS-DOS, i com que els emuladors de DOS per a Linux que tenia no acabaven de funcionar bé, vaig decidir fer servir l'ScummVM. Es tracta d'una màquina virtual especialment creada per a córrer jocs que utilitzin l'interfície SCUMM (Scene Creation Utility for Maniac Mansion), és a dir, tots els jocs de LucasArts (abans LucasFilm) entre el Maniac Mansion i el The Curse of Monkey Island. Us el recomano!


Encara va resultar més coïncidència el fet que, quan vaig descobrir això, m'estava llegint Ender's Game!




Apa, ja sabeu un fet intrascendental més, amb el que podreu vacil·lar a la gent a les festes i reunions socials! ;)

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

Si algú no ho sabia encara :-) , s'espera que el director Wolfgang Petersen faci una versió cinematogràfica del Joc d'Ender.

-- All that you touch You Change. All that you Change Changes you. The only lasting truth is Change -- O.Butler

És de debó?

O serà com els moltíssims rumors que hi ha hagut sobre alguna pel·lícula basada en el Discworld d'en Terry Pratchett?

---
The calendar of the Theocracy of Muntab counts down, not up. No-one knows why, but it might not be a good idea to hang around and find out. (Wyrd Sisters)

Pel que sembla aquest director, un cop acabada la seva darrera película, Troy, es ficarà en el tema... això vaig llegir fa un temps, però ara llegeixo que encara la cosa realment anirà per llarg i s'ha d'acabar de perfilar el guió i tot això.
Aquí hi ha alguna cosa.
Pel que sé, seria una fusió del Joc d'Ender i l'Ombra d'Ender. Suposo que serà difícil adaptar segons quins aspectes dels llibres a la gran pantalla, apart de la qüestió de diàleg interior, per la cruesa d'alguns episodis on hi ha mainada.

-- All that you touch You Change. All that you Change Changes you. The only lasting truth is Change -- O.Butler