Macarrons amb pernil

Macarrons amb pernil
Fa temps que no deixo cap apunt dels meus àpats diaris, i d'ençà d'una conversa ahir amb en Quim abans d'arribar al Sopar de Nadal de Softcatalà, he pensat que ja tocava, encara que sigui amb un plat força simple de fer.
Per a començar, feu-vos amb una bona cassola de terrissa de la Bisbal d'Empordà, hi fregiu ceba, si voleu juntament amb una cullerada de mel. A continuació, amb la ceba ja daurada, talleu el pernil en talls petits i l'aboqueu a la cassola; podeu utilitzar un pernil que ja estigui un xic sec i que no empraríeu ja per a cap llesca. Més endavant, quan aquest hagi desprès part del greix, hi poseu nata de cuina o crema de llet. En aqueix moment podeu amanir-ho amb altres espècies en funció de les vostres preferències, jo per exemple, hi trobo imprescindible el pebre.
Paraŀlelament ja estàveu bullint els macarrons en una olla apart, si es vol ,amb una fulla de llorer o una pastilla de brou per a donar-li més gust. Quan els hi quedi poc per a estar al punt, els transferiu a la cassola amb un mínim d'aigua necessària de l'ebullició per a fer acabar el procés conjuntament amb la salsa.
Acabat de fer el xup-xup, hi poseu formatge ratllat que cobreixi la superfície dels macarrons i ho coŀloqueu al forn perquè es gratini.
Uns minuts més tard, la cassola ja pot ser a taula.

Comments