Coincidència gastronòmica amb catalans a Bucarest

Menjar a La Berbecu
El dissabte passat, acabada la sessió d'eLiberatica d'aquell dia, n'Alina va portar-me a sopar a un restaurant de cuina tradicional romanesa de Bucarest, La Berbecu: un lloc acollidor, d'un preu molt assequible i on sobretot es pot tastar i gaudir del menjar propi del país; quelcom que molts turistes malauradament no tenen l'oportunitat de fer quan visiten una gran ciutat per un temps limitat.

En aquells moments portava una elegant samarreta reivindicativa, regal d'aniversari i fruit de l'exquisit gust d'en Jesús. Pocs segons després d'asseure'm, se'm va fer referència a la llengua catalana del text de la samarreta des de la taula del davant. Sorpresos, vam descobrir que eren majoritàriament catalans (i «nous catalanoparlants» també, de fet) aquells qui m'ho demanaven. Curiosament, allà s'hi trobava el mallorquí Joan Llinàs, professor de català a la Universitat de Bucarest, de qui havia llegit fa uns mesos una entrevista que li va fer el Diari de Balears.

Si n'he après cap lliçó, és que pots trobar-te amb catalans a tot arreu i, si sou bons gormands, la probabilitat de topar-te'n segur que augmenta ;)