Caos en plena foscor a Barcelona

BCN a les fosquesAhir va haver-hi una apagada a Barcelona, capital catalana, ciutat d'un territori díscol del Regne d'Espanya. A la feina, al centre de la ciutat, l'afectació va ser de menys de 3 hores; encara que a l'hora de dinar, molts carrers del voltant encara no tenien llum. En tornar a casa ja a la tarda, muntat sobre unes de les bicis del Bicing, vaig començar a adonar-me que molts semàfors no estaven funcionant. Vaig mirar d'aparcar un dels vehicles a l'estació habitual, però en no haver-hi llum, no es podia aparcar de forma segura. Per això, vaig haver d'anar uns quants carrers molt més enllà per a deixar-la. De ben segur que es van "perdre" algunes bicis arran de tot això...
Durant la nit, els veïns del barri van començar a fer cassolada... Vaig baixar al carrer i vaig fer-hi unes poques fotos. La sensació em va recordar la Bisbal d'Empordà els minuts abans de començar el correfoc, quan els carrers són totalment a les fosques i la gent comença a esverar-se per la immediatesa de l'espectacle festiu. Una hora aproximadament després de l'esclat d'enuig contingut, la massa de sons metàl·lics van esvair-se. Suposo que tothom va començar a assumir que l'assumpte anirià per llarg.
Les autoritats diuen que es qüestió de dies o fins i tot de setmanes... Avui m'acabaré de cruspir les verdures que queden a la nevera. Més emprenyador és l'aquari que tinc, si bé no pateixo per la temperatura en un mes d'estiu -- de fet fa dies que tinc la tapa oberta per la calor --, el filtre no pot funcionar sense electricitat, i això ja és quelcom més sever.

En fi, paciència... A Cuba sembla que hi passa això tot sovint. Malgrat les distàncies, en el nostre cas, de qui patim el bloqueig econòmic?

Comments

Sort tu! Encara no m'ha arribat a mi!