Banc de sang animal

Ahir en una botiga d'animals vaig descobrir a partir d'un fulletó l'existència d'un banc de sang animal. A l'igual que amb els éssers humans, està destinat per a proveir de sang i derivats, necessaris en les intervencions veterinàries; p.ex. en tractament de d'atropellaments, abans i després de cirurgies, en teràpies contra càncer o amb malalties com la parvovirosis, hemofílies o anèmies, i també en casos d'enverinaments.
Si el vostre animal compleix unes certs condicions, pot anar periòdicament a donar sang. En compensació rebrà una exploració clínica i una anàlisi sanguínia juntament amb la diagnosi de diferents malalties. Endemés, en comptes de l'entrepà habitual en el cas dels humans, la bèstia rebrà un sac de pinso.
Si teniu un animal i creieu que podria donar sang, ja ho sabeu. Encara que en el cas animal la pròpia bestiola no pot decidir-ho voluntàriament, l'acció serà de profit per a moltes altres com ella en situacions de risc.

Nota: Com a punt negatiu, sembla que el web del servei no és disponible en català. Tampoc ho era el fulletó informatiu que vaig recollir. Açò és particularment decebedor atès que és un servei de la Facultat de Veterinària de la UAB.