Assetjament telefònic de Citibank

Vet-ho aquí un dia que penso en anar-me'n a veure la família a l'Empordà pel cap de setmana. Era divendres i no els havia anunciat encara que els faria una visita. Truco durant la tota la tarda a llur telèfon fixe i als mòbils i no tinc cap resposta. Em vaig arriscar i vaig fer via cap al nord. De camí, quan era a Celrà, ja em van agafar el telèfon. Sorprenentment, no havien estat fora de casa o apagat els mòbils; simplement no volien respondre les telefonades. Més tard em van explicar el motiu, de fa ja uns mesos estan patint assetjament telefònic de Citibank.

Tot va començar quan a la benzinera de Cepsa a Sant Feliu de Guixols van oferir a mon pare una targeta d'aquella entitat per a pagar el seu consum de combustible amb uns suposats avantatges. Pel que sembla, no va gastar més d'uns 15 EUR amb aquella targeta. Fou gran la seua sorpresa quan poc després van cobrar-li al compte associat una quantitat molt superior, que sembla que al final tot plegat han estat entre 60 o 75 EUR. A partir d'aquell moment, van demanar a l'entitat del compte que es rebutgés els cobraments associats a aquella targeta.
Tan bon punt fer-ho va començar un continu assetjament telefònic a tots els números de telèfon que van poder relacionar amb el meu pare. Tant truquen de bon matí com al vespre, i alguna vegada per la matinada. El meu pare ja ho ha comentat a l'oficina del consumidor del consell comarcal del Baix Empordà, però es mostren escèptics que puguin fer-hi res, com malauradament passa amb gran part de l'entramat mafiós al nostre país. Segons he pogut llegir, són més els casos d'aquests abusos. Ja ho sap així doncs el lector, estigueu a l'aguait que no us puguin enredar aquesta gentola.

Relacionat

  • Jornaleros del teléfono. Empreses com Citibank utilitzen a telefonistes en condicions paupèrrimes per a portar a terme aquestes males arts.

Comments

Hauran de comprar un telèfon amb pantalla i contractar el servei d'identificació de trucada, si no el tenen ja. Aleshores o pots bloquejar els números de telèfon, o en cas de "id oculta" despenjar i penjar automàticament, com faig jo.

Jo els contesto sempre en català i com que la majoria ni l'entenen....

I de fet això només ho faig quan tin ganes de fotre-me'n que quan veig que el número que truca és anònim molts cops ni despenjo o despenjo i penjo.

Paciència al teu pare, si no poden demostrar res no poden fer res. M'estranya que l'Agència del Consum sigui pessimista...

Hola, Toni. La meva solució a l'spam telefònic en el cas del fix va ser una trucada a Telefónica demanant-los no rebre més trucades comercials; van activar el servei de "rebuig de trucades anònimes", que té un cost d'uns tres euros (parlo de memòria) en dos mesos. En principi, si truquen a casa amb ocultació, salta el contestador, així ho he verificat. El sistema funciona, malgrat truquen altres empreses que sí que mostren el número, però ja és un pas endavant poder saber qui truca. Al mòbil la qüestió és diferent: hi ha programes de bloqueig segons el sistema operatiu de l'aparell. I en el cas del correu tradicional, hi ha la famosa llista Robinson, que frena d'alguna forma la recepció de publicitat no desitjada a la bústia.

He entrat per l'entrada sobre el DCVB. Pels filòlegs és una gran notícia aquest motor de cerca al Firefox. Espero que tot t'estigui anant molt bé.

Rep molts records i forta una abraçada!