Aplicació per al registre a esdeveniments amb correu electrònic

Fa una setmana, a l'acte de DebatCatDigital de Palafrugell, comentava que hi ha molts casos d'ús, actualment relativament simples a nivell tècnic, com ara xats, que acabem emprant en serveis externs i on potser llavors esdevenim carn de dades quan aquests se'ns ofereixen de forma gratuïta. Més enllà d'aquesta crítica, la veritat és que molts serveis externs poden ser molt sofisticats i proporcionar-nos alhora molts avantatges, com ara historials, mètriques, i especialment una bona experiència d'usuari.
Però també la veritat és que sovint no ens cal tanta sofisticació, però igualment volem que allò que ens plantegem funcioni sense problemes. Amb aquesta filosofia vaig muntar un espartà servei de registre per a la primera Viquimarató de Bioinformàtica que es farà al final del mes de febrer de 2015.
En l'àmbit viquipedista, el més habitual és que la gent se subscrigui a un esdeveniment simplement afegint el seu nom d'usuari en un llistat d'una pàgina wiki. Malauradament, tot i les millores d'interfície de MediaWiki, encara ara això pot ser una barrera per als menys avesats a la cultura wiki.
El codi que he utilitzat el podeu trobar aquí, i la inspiració ve d'una problemàtica similar, que va resoldre uns pocs mesos abans en Xavi Ivars amb el registre a la trobada anual de Softcatalà.
Espero que pugui ser útil per a altra gent en situacions similars i, com que normalment treballo amb MediaWiki com a CMS, no descartaria en un futur fer una versió equivalent, o un wrapper per a aquesta plataforma.