Ajudeu-nos a actualitzar les fitxes del Rebost

El Rebost de Softcatalà és un espai on qualsevol usuari té la garantia que trobarà programari en català per al seu ordinador.

Des de ja fa força temps, vaig poder automatitzar l'actualització de les versions de diferents aplicacions de Mozilla, permetent així que la darrera versió estable de programes com el Firefox apareguessin enllaçades a la respectiva fitxa del Rebost poc després que en el mateix lloc oficial.

Malauradament aquests darrers casos són l'excepció, i per a la resta de programes cal actualitzar manualment la versió i els enllaços. Aquesta tasca d'actualització en principi només la poden dur a terme un grup d'usuaris amb permisos especials. Tot i no ser precisament un nombre petit de persones, el manteniment ha estat força desigual i ara mateix més d'una aplicació enllaçada segurament té una versió desactualitzada.

Per tal de millorar progressivament el sistema, d'ençà unes poques setmanes, és possible que altres usuaris que s'hagin registrat al wiki de Softcatalà, puguin actualitzar la fitxa. Tot i així, en fer-hi un canvi, aquest no es visualitza directament, sinó que abans cal que una persona del grup anterior l'aprovi. Aquest pas d'aprovació és necessari per tal d'evitar que algú pogués introduir cap canvi que trenqués la fitxa o, en el pitjor dels casos, enllacés programari maliciós.

El sistema del Rebost està basat en MediaWiki, el mateix programari amb què funciona la Viquipèdia. Per tant, si esteu familiaritzat amb el llenguatge wiki i us adoneu que hi ha una versió antiga enllaçada al Rebost, segurament no tindreu problemes en fer el canvi corresponent.

Sens dubte, el sistema és lluny de ser perfecte i, sobretot, ser tan intuïtiu o amigable com caldria. Per aquest motiu, en els propers mesos s'aniran afegint diferents canvis amb què es pretén millorar la visibilitat i encabir millor la diversitat de programari (com ara el dels dispositius mòbils) que no està adequadament representat i ara mateix podria ser més accessible.

Enllaços