La diada del 23 d'abril

Avui, Sant Jordi, a més de festa cultural i Dia Internacional del llibre, és una de les diades nacionals de Catalunya. Però no només a Catalunya, sinó també a Aragó, Castella i molts altres països d'arreu del món per motius diferents.Sant Jordi a WICCAC

Imatge de Postals de Ripollet

D'acord amb la Viquipèdia en anglès, Sant Jordi sembla que va esdevenir patró de la Corona d'Aragó i Portugal com a contraposició a l'anterior patró, Sant Jaume (o Santiago en castellà) que era habitualment associat amb Castella.
Per altra banda, tal com s'explica a Vilaweb, els nacionalistes i independentistes castellans recorden avui la derrota de Villalar, de forma similar que als Països Catalans el 25 d'abril es recorda la Batalla d'Almansa o l'11 de setembre la caiguda de Barcelona.
Durant el meu anterior viatge a Irlanda, vaig poder veure al barri republicà de Belfast aquest mural de la foto:

Tant de bo hi hagués més independentistes andalusos, aragonesos, castellans o occitans...

Actualització: A l'enllaç del Dia Internacional del Llibre es fa referència explícita al 'Copyright'. Com estan les coses avui en dia, em fa cert respecte; i espero una posició assenyada des de la UNESCO que no oblidi promocionar la cultura i no pas l'extorsió.

Commenting on this Blog entry is closed.