Més música lliure

Si feia uns dies ens féiem ressò del disc de Roig en una llicència Creative Commons, ara ens hem d'alegrar amb la iniciativa d'un disc anomenat Música Lliure, promoguda pel DURSI de la Generalitat de Catalunya i on hi participen artistes d'arreu dels Països Catalans. A continuació enllaço els autors del disc (on he pogut i ràpidament) perquè els lectors d'aquest bloc pugueu tenir-ne més informació:

Guillamino, Conxita, Plouen catximbes, Cheb Balowski, Pomada, Dijous Paella, Roig, Answer, La ultravioleta experience, Los Subwoofus, Pirat's Sound Sistema, Revolta 21, Safanòria, Ad Versaris, Orxata Sound System, Jalea Real, Cesc Freixas, Ix, La Mundial i Gilberto Gil.

Aquest darrer enllaça amb la mateixa cançó que es va publicar en un disc previ de Wired amb la mateixa filosofia.
L'únic dubte que em roman és conèixer quina és la llicència exactament d'aquestes obres. Jo no ho he trobat... Com en el món del programari, és important saber-ho si algú vol utilitzar per exemple fragments d'aquestes obres per a fer noves peces o bé fer simplement noves versions d'alguns temes. Aquesta és una de les diferències entre un contingut lliure i el que no ho és... independentment si és gratis o no.

Aquesta bona notícia també coincideix amb la presentació de la traducció del llibre Free Software, Free Society: Selected Essays of Richard M. Stallman: Programari lliure, societat lliure: Recull d’articles de Richard M. Stallman, que com amb el disc s'inclou en els continguts del portal Cultura lliure.
Enllaços

Commenting on this Blog entry is closed.