Windows Refund a la catalana

Fa més de 8 anys a Califòrnia va tenir lloc el primer Windows Refund Day, que va consistir en tota una manifestació d'usuaris de programari lliure que van anar a tornar llurs llicències de Windows sense fer servir a les mateixes oficines de Microsoft.

Passats uns anys, i tot i que alguns venedors han començat a distribuir sistemes lliures com ara Linux per defecte o a petició de l'usuari, la imposició de l'adquisició d'una llicència de Windows és la norma i tònica en comprar un nou ordinador, especialment per als portàtils.
Aquest ha estat el cas de l'activista Paco Riviere, que en comprar un ordinador Samsung a PC City, va voler tornar un sistema operatiu que no utilitzava abans dels 30 dies que especifica la llicència d'aqueix sistema.
Malauradament, l'empresa li ha posat traves, i sense el suport tampoc de l'agència catalana de consum, tot plegat ha derivat finalment en un judici que tindrà lloc demà mateix. Si voleu seguir la campanya, no dubteu a fer una ullada al seu lloc web: Tornar el Uindous.