Solidaritat amb en Jaume d'Urgell

D'ençà que participo en l'activisme a la xarxa, he pogut trobar-hi gent molt interessant. Entre elles, per exemple en destacaria Jaume d'Urgell. Català establert a Madrid, va sorprendre'm per ser l'autor d'un primer diccionari terminològic d'informàtica en català, una obra que m'agradaria fullejar en un futur. Actualment és coŀlaborador de Kaosenlared.net, co-fundador del diari digital larepublica.es, i alhora és un ferri opositor del sistema monàrquic. El seu compte de Flickr segurament és un dels més visitats a la xarxa d'aquesta tèmatica.
Com bé apunta en Juli Cuéllar, a diferència de molts suposats republicans espanyols, i malauradament també alguns catalans, va ser una de les poques persones que es va posicionar obertament i decida en contra de les actuacions criminals als independentistes que cremaren fotos del Borbó.

Actualment, a conseqüència de protagonitzar la substitució de la bandera espanyola post-franquista per la republicana a Madrid fa gairebé 2 anys, es troba en un procés judicial per «Ultrajes a España» i s'ha iniciat una campanya de petició de signatures en suport seu.

Amb l'adveniment dels futurs canvis que patirà el mapa d'Espanya, és important que el trauma emocional que significarà per a molts dels que ara encara se senten espanyols no conflueixi en la progressiva deriva nacionalcatòlica, feixista o fonamentalista de la qual ja podem notar síptomes evidents de fa temps.
Per la nostra pròpia seguretat i la de la resta d'europeus, i simplement per solidaritat internacional, cal donar suport als demòcrates que hi hagi a la resta de pobles veïns. Perquè, tristament com ja sabem en els casos més extrems, els nazis abans de l'ocupació de Polònia, ja havien practicament eliminat tota l'oposició existent a Alemanya.