Quatre línies de la meua Diada 2007

Diada 2007A diferència d'altres anys que m'hi havia passat com a visitant, enguany vaig estar a una paradeta de la VI Fira d'Entitats dels Països Catalans, al passeig Lluís Companys, a tocar de l'Arc de Triomf de Barcelona.
Per a tothom interessat en conèixer i fer conèixer llurs pròpies iniciatives és un lloc excel·lent, bàsicament perquè també és una gran oportunitat d'intercanviar impressions i trobar col·laboracions amb altra gent i diferents entitats. D'entre les moltes iniciatives presents, personalment vaig trobar força interessant, com a reflex dels canvis socials que estem experimentant, la d'Ara Itaca. Provinents de la Plataforma Estatut Ja, originalment en defensa del projecte d'estatut regional del parlament de Catalunya, han arribat a la conclusió de considerar morta la via estatutària en favor de la sobiranista.
Pel que fa la parada on vaig ser, en el bloc de la diada 2007 muntat per Vilaweb, expliquem un element clau de la nostra estratègia per a cridar l'atenció dels passejants, alguns d'ells ben notoris. Apart dels que signem l'entrada, al llarg del dia també vam tenir la visita o l'ajuda de na Sílvia, na Blandine, n'Anna, en Marc (amic bisbalenc) i en Paco.
Era l'hora dels concerts, i si bé ja era hora de tancar, més i més gent s'interessava per les iniciatives que érem allà: EstatPropi.Cat, la XBS, i L'Ateneu.org. Aquest cada vegada major interès vam descobrir que va ser perquè el mapa dels Països Catalans tot ple de senyeres a la pantalla de l'ordinador es veia molt millor en la foscor que no amb la claror diürna...
Per a acabar, caldria destacar la gran feina feta per la Gent de la Terra, des del voluntariat, en muntar un esdeveniment d'aquestes característiques; i el que és més, convertir la fira ja en un referent de les tradicions de la diada a Barcelona. Finalment, també ho aprofito per a agrair que els companys de parada es recordessin del meu aniversari; si amb tot això que he explicat no en fos prou, així és encara més un plaer poder repetir-ho els propers anys...

Enllaços

Comments

Que bo això que la foscor fes més atractiu el mapa! Ara ja ho sabrem per un altre any: caldrà construir una mena de cova o muntar la parada amb alguna tela enfosquidora... ;-) Salutacions!