Quant al vídeo obert i molt més aquest 22 de maig a València

Arran d'un apunt a SomGNU al voltant de la qüestió sobre el vídeo a la xarxa, he mirat de veure com funcionaven els vídeos oberts enllaçats al meu bloc, en format Ogg Theora, a diferents navegadors que ja reconeixen l'etiqueta video.

Astorat, m'he adonat que no funcionaven ni a l'Opera ni al Google Chrome, però sí en canvi al Firefox. Després de barallar-m'hi una estona, m'he adonat que el problema era que el servidor estava comprimint aquests fitxers ogv (consulteu DEFLATE) i això afectava llur reproducció. Un cop modificats els paràmetres del servidor, també he pogut visualitzar els vídeos en aquells navegadors.

Com a recordatori, si feu servir el Safari, cal que instal·leu abans els components Quicktime de Xiph.org. Per altra banda, per al Safari del Windows m'he trobat amb problemes, per sort, no és un navegador gaire popular en aqueix sistema.

A continuació podeu veure un vídeo obert que empra Java, en concret la miniaplicació Cortado, com a mètode alternatiu per als navegadors antics. Per a incrustar el vídeo a continuació m'he basat en aquestes instruccions.

Si esteu interessats en poder crear vídeo obert i poder penjar-ne a la xarxa, al vostre propi bloc i també a la Viquipèdia (en concret a la Wikimedia Commons), aquest dissabte 22 de maig seré a València fent un petit taller sobre el tema durant la festa Lucid Lynx que hi organitzen els ubuntaires.

Per a aquest acte comptaré amb la col·laboració dels companys de la iniciativa Open Video Alliance.

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

[...] Blog] Quant al vídeo obert i molt més aquest 22 de maig a València: Arran d'un apunt a SomGNU al ... www.cau.cat/blog/quant_al_video_obert_i_mes_al_respecte_aquest_22_de_mai... – view page – cached Tweets about this link Topsy.Data.Twitter.User['toniher'] = {"photo":"http://a3.twimg.com/profile_images/484377171/twitterProfilePhoto_normal.jpg","url":"http://twitter.com/toniher","nick":"toniher"}; toniher: “[Blog] Quant al vídeo obert i molt més aquest 22 de maig a València: Arran d'un apunt a SomGNU al voltant de la qü... http://bit.ly/doJtfr ” 8 minutes ago view tweet retweet Filter tweets [...]