Presentació dels actes del centenari de l'estelada

Ahir 14 d'abril al migdia, coincidint amb l'aniversari de la proclamació de la República Catalana, vaig acostar-me a la seu d'Òmnium per a assistir en nom de l'equip d'Estatpropi als actes del centenari de l'estelada. Vaig tenir l'ocasió de poder veure-hi força gent coneguda, com ho relata en detall en Xavier Mir.
La posada en escena de l'acte trobo que va estar molt aconseguida, i en destacaria especialment l'exposició de material gràfic sobre l'estelada i l'independentisme català, instaŀlat en la mateixa sala. Segons es va comentar, molt del material que ha servit per a confeccionar el web d'estelada.cat probablement formarà part els propers mesos de diferents exposicions itinerants i d'una de caire fix en un important museu del país.
Com em passa sovint quan em trobo davant de material històric d'aqueixes característiques, no puc evitar de preocupar-me pel que fa a la importància de poder digitalitzar-lo; perquè gran part del que allà s'hi explica mai no es pogués perdre...
L'altra proposta que es va compartir va ser la de fer ascencions a cims d'arreu del país i del món. Als equips que s'hi sumin, se'ls demana fer fotos amb una estelada en coronar la muntanya; un acte que no deixa de ser ja prou habitual entre els diferents grups excursionistes catalans. En coŀlaboració amb la Plataforma Pro Seleccions, es lliuraran estelades del centenari perquè serveixin per a acompanyar aquestes fites.
Al web d'Estatpropi (vegeu Més mapes) reproduïrem, gràcies a la gent d'estelada.cat, els cims estelats que vagin adherint-s'hi.

Atès que finalment vaig poder fer-me amb una d'aquestes estelades commemoratives, no hauria de tenir cap excusa per a contribuir-hi amb un cim, ni que fos a Collserola :)

100 anys estelada
Cliqueu la imatge de dalt per a veure algunes de les fotos de l'acte.