Passant-nos abans d'hora a l'Ubuntu 8.10, l'Intrepid Ibex

D'ací a dos dies es fa el llançament oficial, però no he pogut esperar més i he pensat que ja tocava actualitzar el meu portàtil MacBook Pro a la imminent versió d'Ubuntu.

Per a fer-ho he seguit les instruccions per a línia d'ordres (o servidor) que es detallen al web oficial.
Atès que la versió encara és en desenvolupament, he afegit un paràmetre addicional (-d): sudo do-release-upgrade -d. En uns dies, aquest paràmetre no caldrà.

Tot és força transparent, i si no es baixen bé tots els paquets, simplement es torna a l'estat inicial. Llavors només cal reprendre l'acció, amb els paquets ja baixats emmagatzemats al disc dur.

Un cop amb el sistema reiniciat, veurem que s'han comentat els repositoris no oficials al fitxer /etc/apt/sources.list i als fitxers .list de /etc/apt/sources.list.d/. Ens cal llavors només descomentar-los i canviar-hi el nom de la versió de l'Ubuntu, per exemple de hardy a intrepid. En molts casos, ja hi haurà una versió per a aquest sistema.

A continuació, només ens cal fer:
sudo aptitude update; sudo aptitude safe-upgrade; sudo aptitude dist-upgrade

Aquest darrer seguit d'ordres era la forma típica d'actualitzar un sistema Debian, havent canviat el nom de la versió abans al fixer sources.list. No obstant això, a l'actualitat a Ubuntu, és aconsellable seguir el procediment que he detallat en aquest apunt.