OpenDocument, OOXML i l'OOoCon 2007 de Barcelona

Aquests dies segurament seran crucials per al bon futur dels estàndards oberts.
El 2 de setembre d'enguany, la Organització Internacional per a l'Estandardització votarà si s'aprova com a estàndard el format ofimàtic de Microsoft, l'OOXML. En Vicent Cubells va explicar el seu bloc fa un temps els motius pels quals no cal i és contraproduent aquest suposat estàndard.
La realitat és que l'interès de Microsoft rau en no perdre la posició monopolística en el mercat actual. Aquesta urgència sorgeix després que el format OpenDocument, utilitzat per OpenOffice.org i un gran nombre de programari tant lliure com privatiu, esdevingués precisament estàndard ISO/EC l'any passat. Ja podeu veure el contrasentit de tenir dos estàndards per a un mateix tipus de documents.
Les setmanes abans a aquesta data clau, els diferents representants estatals estan posicionant-se respecte a la votació. Per exemple, els txecs han manifestat el seu rebuig, els espanyols semblaria que s'abstindrien però els alemanys, com Portugal, podrien haver sucumbit a les pressions.
Aquests interessos ocults s'han reproduït en altres ocasions arreu del món per tal d'evitar que Microsoft perdés el monopoli i el control sobre la base de la gestió de la informació dels nostres propis documents. Un cas recent i ben proper nostre és el de l'ajuntament de Barcelona. Paradoxalment, en uns pocs dies se celebrarà en la mateixa ciutat comtal una nova edició de l'OpenOffice.org Conference - cal dir que l'ajuntament òbviament no hi col·labora -.
Els interessats en ajudar a esmenar la pèssima imatge donada pels polítics de la ciutat davant del món, i aportar alhora llur granet de sorra en un futur millor amb les noves tecnologies, podeu animar-vos a venir avui a les 19.00 al pub Shamrock de Barcelona a una reunió de voluntaris. Si no poguéssiu ser-hi, però creieu que podreu col·laborar-hi aquells dies, apunteu-vos a la llista creada per a aquest propòsit.

La llista és ooocon2007_discuss@marketing.openoffice.org, i per a subscriure-vos-hi envieu un missatge en blanc ooocon2007_discuss-subscribe@marketing.openoffice.org (cliqueu-hi).
Apunteu-vos a la pàgina wiki de voluntaris, indicant-hi la vostra disponibilitat.

Enllaços

Comments

Hola!

no se si vaig molt tard però si us falta gent m'agradaria ajudar a la OOoCon, tinc disponibilitat per tots els dies que dura. M'he perdut la reunió però tal i com dius m'he subscrit a la llista? he de fer alguna cosa més?

Agraïria un xic d'orientació :P

Moltes gràcies!

PD:Perdona si és Off-Topic però no tenia gens clar on adraçar-me

Hola Quiron,

apart de la llista que he indicat, mira d'apuntar-te a la següent pàgina wiki i des d'allà es mirarà d'organitzar els voluntaris que hi participaran.

Gràcies!