Obtenció dels contactes del vostre mòbil - Nokia 2630

Fa un parell de dies en Gil Forcada comentava en un apunt sobre alguns dels models de mòbils amb més prestacions que podem trobar al mercat actualment. Fins a poder tenir a les mans un d'aquests, cal poder treure el major profit dels dispositius més antics que puguem tenir.
Sens dubte, un dels aspectes més importants és poder conservar els contactes que hi hàgim emmagatzemat. A continuació explico la meua experiència centrant-ne en el meu model, el Nokia 2630.
Per a això, una excel·lent eina i simple eina és el Wammu, que podem utilitzar per obtenir les dades del nostre telèfon amb Bluetooth o també d'altres formes. Segons el model, una llista de candidats serien aquells compatibles amb l'Opensync-OBEX-client. Si preferim treballar des del terminal, ací tenim unes instruccions per a fer-ho.
Si no m'equivoco, la majoria de distribucions tenen connectors per a sincronitzar directament amb el programa de correu Evolution (una guia en anglès). Per al Thunderbird i als sistemes Linux existeix el BlueZync; malauradament després de fer-ne algunes proves, he constatat que encara no és compatible amb el Thunderbird 3. La solució actual és doncs emprar una de les eines anteriors, com el Wammu, i importar/exportal manualment prenent els formats LDIF o vCard.

Una alternativa és emprar un hostatge a la xarxa, és el cas de l'UbuntuOne amb una extensió com la de Funambol, o el propi servei de Funambol. Tant un com l'altre són de franc durant un període de proves, però llavors cal contractar un pla. Si sou prou destres, podeu plantejar-vos muntar-vos un servidor SyncML propi.

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

[...] Obtenció dels contactes del vostre mòbil - Nokia 2630 | El Cau del Drac www.cau.cat/blog/obtencio_dels_contactes_del_vostre_mobil_nokia_2630 – view page – cached Personal blog of Toni Hermoso Pulido Tweets about this link Topsy.Data.Twitter.User['toniher'] = {"location":"Barcelona, Catalonia","photo":"http://a3.twimg.com/profile_images/484377171/twitterProfilePhoto_normal.jpg","name":"Toni Hermoso Pulido","url":"http://twitter.com/toniher","nick":"toniher","description":"","influence":""}; toniher: “[Blog] Obtenció dels contactes del vostre mòbil - Nokia 2630: Fa un parell de dies en Gil Forcada comentava en un ... http://bit.ly/dqE8Rf ” 11 minutes ago view tweet retweet Filter tweets [...]