Vim 7.0


Com comenta en Xavi, gràcies especialment a en Bram Moolenaar - recentment contractat per Google - ja tenim una nova versió del Vim, la 7.0.
A diferència de l'Emacs, que en el segle XXI encara no té una interfície localitzable, el Vim ja fa temps que la té i acaba d'incorporar un motor de correcció propi apart del mòdul d'Ispell/Aspell ja existent (això darrer també ho te l'Emacs).
Podeu baixar-vos la nova versió i compilar-la si encara no hi ha binaris o no es troba encara a la vostra distribució. Si no hi hagués el diccionari català incorporat, podeu baixar-vos una versió compilada especialment sense que la hàgiu de fer vosaltres mateixos. Llavors simplement la col·loqueu a /usr/local/share/vim/vim70/spell/ (si heu instal·lat el programa a /usr/local). A continuació, si voleu fer-la la llengua per defecte, només cal que afegiu set spl=ca spell al fitxer .vimrc de la vostre carpeta d'inici.

Però segurament, més que la verificació ortogràfica ja existent abans com a mòdul, el més destacable és la característica de treballar amb pestanyes (des del terminal també, tingui aquest o no pestanyes) apart de la ja existent possibilitat de dividir la finestra d'escriptura. Amb l'ordre de vim :tabnew en creeu una. Gaudiu-ne!

Vim 7.0
Enllaços

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

Jo he estat varis anys usuari d'emacs (bé, tampoc tinc una vida unixera tan llarga) i des d'ahir que estic provant en sèrio el vim. I puc dir que estic encantat, és una passada d'editor. Encara estic en la fase com punyetes faria això que faig amb l'emacs...? però, ei! coneixer més editors mai potser dolent. Bé, puc acabar usant-lo per sempre i no voler res de l'emacs, també :P

Moltíssimes gràcies pels enllaços del diccionari!

Lo que no tinc encara molt clar és l'utilitat de lo de les pestanyes. Però suposo que de ser que encara no m'hi he acostumat a pensar-hi.

Hola Pau, l'avantatge que hi he trobat amb les pestanyes és estalviar-me fer servir l'ordre screen i llavors iniciar l'editor. Això m'és molt útil quan he de treballar en màquines remotes.

No hi he remenat prou i tot just acabo de provar això de les pestanyes. Miraria també si és possible tenir les mateixes del Firefox. Com dius, és possible personalitzar la combinació de tecles, aquí un consell i una entrada del manual.

Si, després de fer el comentari m'he posat a investigar. De moment he deixat això i ara provaré els que meu passat.

map tb :tabnext
map tp :tabprev
map tn :tabnew
map td :tabclose

moltíssimes gràcies!