Presentació de la Campanya «Vota Lliure, Vota per la Independència de Catalunya»

Nota de premsa: Presentació de la Campanya
«Vota Lliure, Vota per la Independència de Catalunya»
Barcelona, 22 de març de 2006

Aquest dimecres, 22 de març de 2006, a les 12 del migdia, s'ha presentat a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Barcelona, el Manifest de la Campanya «Vota Lliure, Vota per la Independència de Catalunya», a la qual hi han assistit diversos mitjans de comunicació i agències de notícies. L'acte de presentació ha anat a càrrec del periodista i escriptor Xavier Borràs, membre del CPC, i director d'Userda (revista de pensament ecologista).

La Campanya «Vota Lliure, Vota per la independència de Catalunya», és iniciativa sorgida d'un grup de catalans, alguns dels quals eren avui presents a la sala, que amb independència de la seva diversa adscripció política volen fer-la conèixer i promoure-la. La finalitat principal d'aquesta campanya és que els ciutadans i ciutadanes amb dret a vot puguin introduir al sobre oficial del proper referèndum de reforma de l'estatut una papereta que digui clarament «Vull la Independència de Catalunya».

Segons els ponents de l'acte, el Manifest que s'ha presentat avui no va a favor ni en contra de ningú, sinó que neix amb l'objectiu bàsic de posar a l'agenda política la necessitat de celebrar una consulta popular sobre la Independència de Catalunya al més aviat possible.

En primer lloc s'ha procedit a la presentació, a través d'una pantalla gran, que ha fet Marc Belzunces, investigador i un dels coordinadors generals de la campanya, sobre l'estudi sociopolític i la tendència del vot per la independència.

Seguidament, Toni Hermoso, investigador, ha explicat com ha estat el procés que ha confluït perquè un grup de gent, la majoria dels quals no es coneixen, es constituïssin en un grup d'acció per portar endavant aquesta iniciativa.

Tomàs Mallafré ha explicat com, des de fora de Barcelona, a la Catalunya global, és possible afegir-se a aquesta campanya i com, ja en aquests moments, s'hi estan adscrivint catalans de tots els territoris i des de l'exterior del país. S'ha palesat que moltes catalanes i molts catalans tenen ganes de participar en la construcció col·lectiva d'un altre futur possible per a Catalunya, fora de l'actual dinàmica dels partits polítics.

Lluís Estrada, del Col·lectiu 1714 i coordinador de la Campanya «Un País, una Bandera», ha aportat tres idees bàsiques, de fonament, sobre aquesta campanya.

Joan Grau, que ha exercit com a professor de matemàtica financera de la Universitat de Caraques, economista i empresari, president de Terra Alta Recycling, ha fet la lectura solemne del Manifest i ha contribuït a l'acte amb una aportació sobre la viabilitat econòmica de la independència de Catalunya, o «inviabilitat de la dependència d'Espanya», com ell ha dit.

Agustí Soler, antic regidor de l'Ajuntament de Barcelona, coordinador del Congrés per la Sobirania, ha realitzat una valoració política molt breu de l'esperit d'aquesta campanya, tot comparant-la amb la dels independentistes del Quebec.

Finalment, Enric Borràs, editor i cofundador de la Comissió de la Dignitat, s'ha referit a la campanya d'adhesions, que tot just s'ha iniciat anit i que ja compta amb la signatura de diverses entitats i més de cent ciutadans.

Més informació al web de la campanya:

www.votaindependencia.org

demanant-la a l'adreça electrònica:

info@votaindependencia.org

i al telèfon:

+34 667976517

Roda de premsa 1

En Tomàs Mallafré, en Xavier Borràs i en Toni Hermoso mirent la pantalla gran (a fora de la imatge) mentre en Marc Belzunces comenta la presentació als assitents.

Roda de premsa 2

En Joan Grau llegint el Manifest sota l'atenta mirada de n'Agustí Soler; al fons els germans Xavier i Enric Borràs.

Enllaços