Taula de navegadors

Ahir vaig participar a la taula de navegadors de les III jornades del català a les noves tecnologies.
Hi participava n'Albert Cabello presentant l'Internet Explorer, en Marc Belzunces amb l'Opera, en Sebastià Pla amb el Konqueror, en Francesc Dorca amb l'Epiphany i jo amb el projecte Mozilla (especialment amb el Firefox).

Aquí una foto de n'Albert i jo abans de la xerrada. Desgraciadament no tenia a mà la meva samarreta del Firefox i vaig agafar una que tenia de Debian, que en aquesta foto ja fa el fet ;-)
Finalment no férem cap foto tots els ponents, si algú del public en féu una, li ho agrairia molt :-)

En Jordi Mas explica a una notícia de Softcatalà una mica com va anar la cosa.
En la meva presentació, vaig intentar condensar com vaig poder en 15 minuts l'abast del projecte Mozilla com a plataforma d'interacció de l'usuari amb Internet i també com a entorn de desenvolupament.

Vaig esmentar algunes de les moltes característiques del Firefox i la gran potencialitat que permet les extensions i la tecnologia de base del Mozilla, per exemple amb el recent Greasemonkey.

Vaig mirar d'esperonar també als usuaris que provessin amb diferents navegadors la capacitat de blocatge de les finestres emergents; o també el compliment dels nous estàndards amb iniciatives com Acid2. Aquesta darrera prova no la compleix cap navegador actualment. Per exemple, en Galdalf comenta alguns resultats. No obstant, des del projecte Mozilla ja hi ha la voluntat clara de posar-hi solució.

Ràpidament vaig indicar algunes de les novetats que esperem en un futur, com ara el suport per a gràfics vectorials SVG o la base XULRunner per a crear aplicacions independents amb tecnologia Mozilla.

Finalment vaig demanar col·laboració en el projecte Mozilla en català i vaig aprofitar per a destacar la feina de gent del nostre país. En desenvolupament de codi, per exemple en Jordi Llonch amb el projecte XULRecordset; o n'Arnau Siches, n'Oriol Morell i en Xavi Caballé en la difusió dels estàndards web i/o del projecte Mozilla.


Fotos de pandes vermells petitons

Comments

m'has canviat el nom ;) em dic Arnau i no Albert :D

Canviat Arnau! Ho sento molt! Mira que el teu lloc web ho posa fàcil per a no equivocar-se... :-)