Pla 'renove' a la UAB

Aquests dies a la UAB i també a l'institut de recerca on estic, hi hagut una renovació de gran part del maquinari informàtic.
L'empresa Telefónica, via sub-contractació, ha estat l'encarregada d'instal·lar el sistema operatiu i el programari bàsic amb unes mateixes imatges de disc.

Aquí penjo una imatge d'una instal·lació acabada:

El fons de pantalla amb aquesta nina és molt curiós i me n'estalvio comentaris :-). Cal dir, per això, que no és el que s'ha posat per defecte als ordinadors, on apareixen les 4 columnes de la UAB.

Una bona notícia, com podeu observar, és que tenim instal·lat per defecte el Firefox i el Thunderbird en català. El primer té adreces d'interès predeterminades per a serveis d'interès de la universitat. Un encert.


Trobo que és un gran pas i des d'aquí ho agraeixo i aplaudeixo; però desgraciadament encara queda molt per fer. Personalment deslliuraria als soferts usuaris d'aquest sistema operatiu privatiu i també el posaria en la nostra llengua. Com veieu, és un Windows XP en espanyol.

Alguns companys del meu centre ja han començat a baixar el pedaç per a catalanitzar el Windows, i altres ja han anat per feina.

Vinga, tinc l'esperança que cada dia ens anem apropant més a tenir un parc informàtic digne totalment d'una universitat pública catalana de qualitat. Però, potser n'hauríem fer una mica més a via...

Comments