Fent un glop d'absenta

De la meva estada a Andorra aquest cap d'any, m'he emportat una ampolla d'absenta per gaudir-ne'n de tant en tant amb un rajolí ben fred d'aigua i un terrós de sucre.

L'absenta és un beguda d'alta graduació similar a l'anís o al pastís (una popular beguda provençal de gust anisat) amb l'ingredient afegit d'una varietat d'artemisa especialment utilitzada.

Normalment s'associa a l'ambient bohemi del París de finals del segle XIX i personalment jo en vaig sentir primer a parlar arran del modernisme a les meves classes de literatura catalana a l'Institut.
Si en demanes un got al Casc Antic barceloní pots trobar algun bar que te'n serveix.

Aquesta beguda patí molt mala fama a molts països europeus i es responsabilitzà al seu consum crims de tota mena. Portugal i l'Estat espanyol foren segurament dels pocs llocs on no es prohibí mai la producció d'aquest licor.

Si en voleu saber més, podeu trobar aquí una botiga virtual amb explicacions i productes relacionats a l'absenta i també aquí més informació.

Salut!

Commenting on this Blog entry is closed.