Clam Antivirus: l'antivirus lliure

Particularment els soferts usuaris de Windows, com també els patidors administradors de xarxes, cada cop més pateixen la plaga de virus, cucs i altra mala fauna ubíqua per la xarxa.
Per estar protegits, a part d'un bon tallafocs (perquè els virus cada cop més tenen un comportament més semblant als de la grip i s'agafen només pel mer fet de connectar-se a Internet), és preferible tenir un antivirus que actualitzi la base de dades dels virus i que pugui revisar les safates del gestor de correu. En aquest darrer cas, utilitzar un gestor de correu segur, com ara el Mozilla o el MozillaThunderbird (versions en català), hi ajuda també molt.
Molts usuaris utilitzen mecanismes per esquivar les proteccions de llicència dels antivirus. Això els exposa al perill que els mecanismes utilitzats per saltar-se aquestes proteccions de l'antivirus continguin codi maliciós que pugui executar-se a llur mateix ordinador. Per altra banda, la majoria d'eines antivirus (com altres eines de seguretat de Windows i el propi Windows) són de codi tancat, l'usuari no pot tenir mai la certesa que pugui refiar-se del programari del seu mateix ordinador al mateix nivell que amb el programari de codi obert.
Per a tots aquells que encara no heu decidit fer el pas a un sistema operatiu lliure i també per als administradors de clients Windows, ja existeix una eina antivirus lliure: Clam Antivirus. La majoria d'usuaris poden optar per una interfície gràfica: ClamWin que ja instal·la tot el necessari. Encara no té totes les caraterísitiques dels antivirus privatius però no hi té pràcticament re a envejar per a la majoria d'usuaris.
No només l'antivirus és lliure sinó que a més les actualitzacions de la base de dades de nous virus és gratuïta i fàcilment descarregable d'Internet.

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

Heu provat el AVG? www.grisoft.com
Aquesta gent son xecs (de xequia) que es un dels països en els que el tema de la informàtica s'hi està posant millor.

l'AVG es un antivirus magnific. Actualitza cada 2 dies si es que no hi ha moguda vírica urgent. M'ho detecta tot bé (alguna vegada s'em cola alguna tifeta). Cal registrar-se i donar adreça d'E-Mail vàlida per que et diguin des d'on baixar el programa i un codi per instalar-ho.

Per cert els usuaris 'valents' del Outlook express es veuran recompensats per la protecció especial que fa del correu.

finsara

dapobe

Jo també l'utilitzo i de meravella.

Salut.
Toni-Lleida.