URPMI i hdlists

Aquest és el problema al que em referia a la primera entrada del blog. Té a veure amb l'eina de gestió interactiva de paquets del Mandrake via consola: l'URPMI i familiars.

Per familiaritzar-se amb aquestes utilitats, vegeu aquest interessantíssim Howto i consulteu les pàgines del manual: $man 8 urpmi.

Bé, el problema en sí era que, per una banda, tot fent proves em vaig carregar les fonts corresponents als 3 CDs d'instal·lació de MDK. De l'altra, volia aprofitar aquest incident per canviar el nom de les fonts, que considerava molt 'incòmodes': Installation CD 1 (x86), etc. Jo volia uns noms més curts: CD1, CD2 i CD3.

Tot volent arreglar-ho, vaig observar que si feia servir la comanda urpmi.addmedia nom_font removable://mnt/cdrom sense cap opció, només se'm creava un synthesis, i no un hdlist. Per a això havia de fer servir l'opció -f. I això ho feia, i se'm creaven els hdlists de cada CD, però a l'arribar al tercer, la cosa petava. Trobava un paquet (parter) pel qual no es corresponien els hash, i el procés s'acabava allà, deixant-me una font sense hdlist complet.

Després d'investigar un xic, vaig descobrir que la solució passava per utilitzar l'opció --distrib de la comanda urpmi.addmedia. Aquesta opció fa que es creïn les fonts necessàries pertanyents a una distribució sencera de Mandrake.

L'avantatge: només cal introduir el primer CD de la distro, i d'allà n'extreu tota la informació (això explicava també el perquè el primer CD contenia els hdlists de tots 3 CDs).

L'inconvenient: no pots escollir els noms de les fonts, ja vénen donats (els 'lletjos' Installation CD X (x86)).

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

És veritat. M'he descuidat de dir que un altre 'descobriment' que vaig fer, és que a l'utilitzar les opcions --media o --excludemedia de les comandes urpm*, no cal escriure el nom complet de les fonts. Amb que s'escrigui un substring n'hi ha prou.

Exemple

Si disposem d'aquestes fonts de paquets:

[root@ankh-morpork root]# urpmq --list-media
plf
updates
main
contrib
Installation CD 1 (x86)
Installation CD 2 (x86)
International CD (x86)

Per llistar els paquests continguts al CD#1 farem:

[root@ankh-morpork root]# urpmq --media 1 --list
[...trimmed...]

PD: sí, ja sé que no calia afegir un comentari per dir això, que es pot editar l'entrada. Però és que volia que sortís la firma, tu! :-P

--
`You know, it's at times like this, trapped in a spaceship with a man from Betelgeuse, about to die asphyxiated in deep space that I really wish I'd listened to what my mum told me when I was young.'
`Why, what did she tell you?'
`Dunno, didn't listen.'

Per a tots aquells que s'endinsin en l'URPMI, pot ésser-li'ls interessant aquesta adreceça: http://www.urpmi.org, amb informació general d'aquest sistema. Hi trobem els mans d'urpmi, un faq i informació sobre urpmi.setup.