Barf, BioMail, Forumzilla i Thunderbird

Llegint a la bitàcora sobre Bioinformàtica Nodalpoint, m'assabento que ha sortit un interessant projecte anomenat Barf. Barf proporciona com a fonts de notícies RSS els títols i els abstracts (resums) de diferents revistes científiques, particularment del camp de la Biomedicina i que es poden consultar des del Pubmed.

Això és un gran estalvi de temps per a tots aquells que hem de llegir amb força freqüència les noves aportacions en la 'literatura' científica.
Un altre projecte, ja amb un temps, és el BioMail, el qual envia als subscriptors gratuïtament cada setmana les noves entrades que apareixen al Pubmed d'acord amb uns criteris de cerca pre-establerts.
Ahir mateix va anunciar-se la sortida de la nova versió del Mozilla Thunderbird, el client de correu que utilitzo. A la pàgina d'explicació sobre els plans futurs es comenta que s'inclourà cap a la versió 1.0 suport per agregar fonts de notícies RSS.
No obstant, ara ja podem gaudir de suport per a RSS utilitzant el mòdul Forumzilla. Per desgràcia, la forma d'afegir fonts no és molt 'user-friendly', però el resultat és molt positiu.
Bé, us animo a que feu una ullada a aquestes eines.