Netscape ha mort, llarga vida a Mozilla

NetscapeCom comenta en Xavier Caballé en un apunt recent, el navegador Netscape sembla que ens diu finalment adéu. El predecessor de l'actual gamma de productes Mozilla ha anat perdent mercat paulatinament, al principi davant de l'Internet Explorer -assolint aquest darrer l'hegemonia que ara encara conserva-, i posteriorment de descendents seus com ara el Firefox.
El Netscape Communicator, que per qüestions de marques va haver de ser batejat com a «Navegador» en català, fou el primer programa important que traduí l'associació Softcatalà, i alhora serví de base per a crear recursos com el Recull i la Guia d'Estil, que avui en dia encara s'actualitzen i són referents en la traducció del programari.
En aparèixer Mozilla, aquest prengué la flama de la nostra llengua i segurament per això Netscape esdevingué ja de fa temps un producte gairebé inexistent en el nostre país, tot i que el Navegador sí fou molt popular i encara el recordo present fa uns anys a molts ordinadors de centres públics.
Amb el nou any que comença, el repte és que les aplicacions de Mozilla vagin adquirint un espai creixent en el panorama dels navegadors, i per això, des de la comunitat catalana mirarem d'aportar-hi el nostre granet de sorra; de fet, esperem poder presentar novetats al respecte els propers mesos. Per tal d'ajudar-nos, us animen a respondre la segona enquesta que es publica del programa de seguiment comunitari que va iniciar fa unes setmanes Mozilla Europa.

Enllaços