Millores de personalització visual a l'Ubuntu Gutsy

Per a accedir a la personalització de l'escriptori d'Ubuntu Gutsy, la darrera versió d'aquesta distribució de GNU/Linux, pot arribar-s'hi des de Sistema > Preferències > Aparença, o també amb el botó dret sobre l'escriptori a través de l'opció Canvia el fons de l'escriptori del menú contextual. A diferència d'anteriors versions del GNOME --l'entorn d'escriptori que utilitza l'Ubuntu--, l'actual 2.20 ha agrupat diferents opcions d'aparença en una mateixa finestra amb pestanyes. En les imatges a continuació podeu veure-les.
D'entre aquestes hi destaca l'opció d'efectes visuals, que habilita a petició de l'usuari les millores 3D sobre l'escriptori de l'aplicació Compiz. Pot ser que encara hi hagi algunes configuracions que no rendeixen òptimament amb aquests extres, especialment en ordinadors poc potents; però ara podeu donar-li una oportunitat per a provar-ho perquè és molt més fàcil d'aconseguir que en darreres versions. Si instal·leu a més el paquet compizconfig-settings-manager, podreu configurar en detall alguns d'aquests efectes i apareixerà aquesta opció a la pestanya.

Ubuntu Ubuntu Ubuntu Ubuntu
Ubuntu Ubuntu Ubuntu

Específicament del Firefox, en destacaria la incorporació d'una extensió anomenada Ubufox, que permet la instal·lació d'alguns complements empaquetats per a aquest navegador a Ubuntu utilitzant un gestor compatible amb el sistema de paquets de la distribució.
No dubteu també a comprovar que tingueu instal·lats els temes d'Ubuntu per al Firefox. Si no els veiessiu a Eines > Complements > Temes, cerqueu el paquet corresponent des del Synaptic: firefox-themes-ubuntu.

Temes Ubuntu Firefox

Segurament veureu en la distribució, com en les pròpies captures que he fet, text que encara no està traduït. Per sort, Ubuntu ofereix actualitzacions mensuals dels paquets de llengua i possiblement moltes d'aquestes omissions actuals, sovint causades per desfasament de l'eina que s'utilitza per gestionar les traduccions --Rosetta-- més que no pels grups de traducció, seran esmenades.
Igualment, si voleu aportar-hi correccions, inscriviu-vos a la llista de traducció al català segons les instruccions d'aquesta pàgina.

Enllaços

  • Art GNOME: Pàgina de temes i icones per al GNOME

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

Felicitats per l'article, està molt bé; i just ara m'acabo d'adonar que m'has enllaçat, merci!