La frontera del nostre país

L'any passat caminava pel carrer Meridiana de Barcelona i vaig veure anunciada una interessant exposició sobre fronteres al CCCB. S'hi mostrava una llista de països i territoris que han patit l'existència de diferent mena de fronteres, com ara Palestina o Corea. En aquell moment m'hagués agradat tenir un esprai a mà perquè hi hagués afegit un de bastant obvi que s'havia omès de la llista, Catalunya.
Centrant-nos en les fronteres interestatals, tot i que actualment la situació no és comparablement crítica a nivell de barbaritats contra les persones com ho ha estat al llarg de la història, vegi's la qüestió Vauban, la manca de reconeixement del poble català a banda i banda de la frontera francoespanyola perdura; essent particularment denigrant la situació a la Catalunya Nord, tot i l'augment de la consciència pròpia que s'hi està experimentant.
Pel que fa precisament al nostre país, aquesta setmana hi ha unes jornades al voltant a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la de Perpinyà. Malauradament no podré assistir a cap dels actes, però espero que algunes de les conclusions resultants puguin fer-se ressò a la xarxa, atès que em sembla que alguns blocaires habituals s'hi han deixat caure.