Futur del Mozilla Seamonkey

Aquests darrers dies, fruit de la darrera reunió a la fundació Mozilla, s'ha especulat sobre el futur del clàssic projecte Seamonkey. El projecte Seamonkey és el que hi ha darrere del conjunt d'apliacions que habitualment coneixem com a Mozilla.
Finalment, després d'aquestes incerteses, avui a Mozillazine es calma la situació. A partir d'ara, Mozilla deixarà de ser producte 'oficial' com ho són ara el Firefox i el Thunderbird (on es centraran els esforços de la Fundació), i es traslladarà el control a la comunitat de desenvolupadors interessats, que podran utilitzar els servidors i infraestructures de la Fundació. Això és el que passa actualment amb projectes com el Calendar o el Minimo.
Es preveu que la Fundació recolzarà les actualitzacions de seguretat de les versions 1.7.x, però és probable que estrictament no hi hagi cap versió del Mozilla 1.8 (malgrat hi hagi hagut alfes i betes abans) perquè la Fundació no pot assumir els protocols de treball, seguiment i qualitat que segueix per a tants productes com ara.
El projecte que assumeixi el llegat del Mozilla actual podria tenir un altre nom i numeració.
Al wiki de Mozilla podem veure com s'està planejant aquesta nova presa del projecte.
Per descomptat, des de Softcatalà hi ha la voluntat de continuar amb la traducció, la qual estava molt avançada per a la que podia haver estat (o potser al final sí) la versió 1.8.

Commenting on this Blog entry is closed.