Enllaços XMPP al Mediawiki

L'XMPP és un protocol obert i estandarditzat per a missatgeria instantània i notificació de l'estat d'activitat de l'usuari. Es tracta de la tecnologia que utilitza el popular Google Talk i el xat integrat al web del Gmail. Abans coneguda habitualment amb el nom de Jabber, ha estat molt utilitzada pels defensors del programari lliure i usuaris de Linux en aplicacions com ara el Pidgin.

Aquells que utilitzeu wikis basats en Mediawiki, haureu notat que segurament les adreces de correu electrònic (ex. [mailto:toniher@softcatala.org]) s'assenyalen amb un sobre postal al costat de l'adreça. Per tal de promocionar l'XMPP, he pensat que estaria bé fer-ho amb les adreces XMPP, tot i que aquestes sovint coincideixen amb les adreces de correu electrònic en el cas d'usuaris de gmail.

Si podeu administrar un Mediawiki, afegir aquesta característica és ben fàcil. Primer cal fer que xmpp, ex. [xmpp:toniher@cau.cat] sigui tractat com un enllaç. Això es fa afegint el protocol xmpp a la llista de la matriu $wgUrlProtocols, que podeu trobar al fitxer includes/DefaultSettings.php (provat al Mediawiki 1.11).
Tot seguit, només cal modificar l'estil perquè ho tracti com amb el protocol mailto. Per exemple jo he afegit aquest bocí de codi al main.css del meu tema:

#bodyContent a[href ^="xmpp:"],
.link-xmpp {
background: url(xmpp_icon.png) center right no-repeat;
padding-right: 18px;
}

La icona que utilitzat, en record al símbol de Jabber, és una bombeta. Podeu veure'n un exemple al meu perfil del wiki de Softcatalà.

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

Saps si el dokuwiki ens pot implementar de la mateixa manera? :P He de reconèixer que no m'he molestat a mirar-ho :P, però era per si tenies la info

Ho sento, malauradament no he treballat mai amb el dokuwiki :O