El llac Tanganyika

Després d'unes setmanes, gràcies a la donació d'un aquari, i posterior condicionament d'aquest, i ahir amb una tapa i la il·luminació adequada, ja puc dir que tinc el meu primer aquari de biòtop Tanganyika muntat.

El llac Tanganyika és un dels majors llacs del continent africà, i molts l'han considerat talment com un mar terra endins. Moltes de les espècies que s'hi troben són, de fet, endèmiques; això vol dir, només les trobem en llur hàbitat al llac, i enlloc més al planeta.

De moment a l'aquari tinc uns pocs peixos, uns quants dels quals me'ls ha passat n'Alina. Els animals acostumen a ser menys vistosos que els d'altres biòtops, com poden ser els amazònics que tinc en altres aquaris; però tenen un comportament (i territorialitat) que els fa bastant atractius. Com a avantatge i a diferència dels altres, en ser d'aigües dures, pot utilitzar-se la mateixa aigua de l'aixeta amb un menor tractament (bàsicament treure-li el clor).

En un futur aniré penjant algunes fotos, i ara us deixo amb uns interessants vídeos (en 4 parts en anglès) per a captar la riquesa i bellesa del llac i el seu entorn.

Commenting on this Blog entry is closed.