Dia de la llibertat dels documents

DFD2008De forma anàloga al Dia de la Llibertat del Programari, enguany se celebra el primer Dia de la Llibertat dels Documents (Document Freedom Day en anglès); concretament aquest 26 de març.
Amb aquesta data es pretén crear consciència de què representen els estàndards oberts per a la nostra societat de la informació i la importància de la difusió i adopció del seu ús.
Si bé la campanya també podria tractar de la majoria dels estàndards web, fa especial èmfasi en l'ODF, un format de fitxer obert i estàndard per als usos ofimàtics i que utilitzen, entre d'altres aplicacions, el mateix OpenOffice.org.
La iniciativa coincideix amb la campanya creada contra la estandardització de l'OOXML, un format de document de Microsoft, el qual ha rebut la crítica de diferents actors, com ara Google. El motiu d'aquestes queixes és perquè seria redundant al ja trobar-se estandarditzat l'OpenDocument i perquè pateix alhora de serioses mancances per complir els requiments d'un vertader estàndard obert.
Durant el 26 de març hi haurà també actes de difusió presencial arreu del món. Al nostre país, ara per ara, la gent de GNUAB molt possiblement prepararan quelcom al Campus de Bellaterra.

Enllaços