Com matar mosquits a canonades a la UAB

Fa uns dies van produir-se uns lamentables incidents a la UAB, que gent com n'Elliot ha anat seguint atentament. Tot i que sovint sóc en aqueixa mateixa universitat, he d'agrair aquestes informacions, perquè lamentablement hom sovint no està informat com caldria d'allò que li envolta.
En relació amb els fets, ahir em vaig assabentar que per a la càrrega policial es va interrompre el subministrament elèctric de tota la universitat sense cap mena de mirament. Sens dubte, una greu irresponsabilitat que, per afegitó, va afectar als diferents edificis del campus i a tota la gent que hi estudia i treballa.
Tinc la trista impressió que en casos com el de la UAB, com també de les diferents administracions catalanes, s'està recorrent amb massa lleugeresa a un ús desproporcionat de la força, mentre es fan els ulls grossos amb altres fets i fins i tot et multen si et queixes.
Semblaria que hi ha gent qui arribaria a preferir abocar-nos a l'espiral de sang de països veïns abans de replantejar-se la deriva tolitaria d'algunes de llurs polítiques i accions.

Tot açò cal fer reflexionar.

Enllaços trobats

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

Benvolgut company,

Gràcies per les al·lusions. He intentat seguir una mica el tema entre d'altres coses perquè m'hi vaig trobar enmig de tot el "merder" sense voler. Jo estic a favor de què se'ns informi als estudiants adequadament perquè puguem tenir una opinió argumentada i fonamentada sobre què és Bolonya. En això la Universitat s'ha equivocat rotundament perquè ha esperat a que els esdeveniments s'anessin de mare per començar a treballar en aquesta línia.

Quan algú ens digui EXACTAMENT (disculpa per les majúscules) què vol dir Bolonya i com ens afectarà llavors tots plegats podrem fer un anàlisi de les conseqüències que tot plegat tindrà per al col·lectiu d'estudiants. Llançar-se ara mateix a la barricada que han volgut fer alguns és una temeritat absoluta. Aquests dies s'han repartit per la Facultat de Lletres octavetes que feien autèntica vergonya. L'Assamblea d'estudiants, vull pensar que per culpa del desconeixement en el tema, ha difós idees falses sobre el Pla Bolonya.

És una llàstima que s'hagi arribat a aquesta situació. L'Assamblea surt de tot plegat molt desprestigiada i la direcció de la UAB també per la resposta que van donar a la tancada de fa una setmana.

El poder en qüestió, com em sembla aquest cas, sentint-se avalat per una massa segurament força acrítica, ha optat d'un bon prinicipi tirar pel dret en comptes de mirar de gestionar l'oposició que hi havia, més enllà de les raons o veritats concretes. Davant de la frustació que se'n deriva, hi ha qui ha reaccionat com ho ha fet, amb la contra-reacció corresponent.
Si la universitat, com a centre educatiu superior, no és capaç de tractar i resoldre adequadament aquesta mena de situacions, tenim un problema molt seriós... llavors no ha de sobtar-nos tot allò que veiem, i veurem més si no amem amb compte, en altres àmbits de la nostra societat.

Un altre punt, en aquest conflicte i com passa a d'altres, de ben segur que estan supurant-hi les conseqüències d'un clima social i d'unes perspectives de futur de com alguns dels actors ho interpreten; i tot i que segurament no haurien de tenir a veure en la discussió en concret, tot plegat només ajuda a crispar més les posicions...

Em vaig esperar a donar més detalls del que va passar fins que no es donés una versió oficial dels fets. He comparat el que vaig veure amb el que l'UAB diu que va passar. Aquí ho pots llegir: http://www.elliot.cat/2008/03/14/aclarem-que-va-passar-a-la-facultat-de-lletres/

salut!

Estic d'acord amb el que diu l'entrada. Evidentment tallar l'electricitat és una bestiesa.
També això d'admetre qualsevol aldarull al carrer és impresentable, cada dia pitjor. Això no és obstacle per denunciar determinats comportaments de persones que són tot menys estudiants.

Penso que el problema ha estat que s'ha fet molt de temps els ulls grossos amb qui no respecta el dret dels altres. A la UAB mai ningú ha tingut problemes per manifestar-se, cosa que no es pot dir de qui no volia congregar amb les consignes de les"assemblees" i assimilats. Han estat massa freqüents els episodis de vandalisme (només cal veure l'estat dels caixers automàtics), la silicona a les portes,les agressions físiques a professors que no volien fer vaga i un llarg etcètera. Tot això fa anys que hauria d'haver estat proscrit per un principi d'higiene democràtica. La veritat fa molta pena que sigui precisament a la universitat on s'hagin instal·lat tota aquesta gent que no respecta els drets dels altres. I malauradament, i per experiència, aquesta gent no entén de diàlegs.