Una agència de l'ONU guardona Mozilla per fer avançar Internet

Mozilla
La Unió Internacional de Telecomunicacions, agència de tecnologies de la informació i la comunicació de les Nacions unides, ha guardonat Mozilla per la seua contribució al desenvolupament d'Internet.
A través d'en Tristan, em faig ressò de les paraules de la presidenta de la corporació Mozilla, Mitchell Baker.

A continuació una traducció de l'extracte del discurs de recollida del premi.

És per mi un honor de ser ací i d'acceptar aquest guardó en nom de Mozilla. Mozilla és una comunitat global de gent que creu que la transparència, la innovació i l'oportunitat són cabdals perquè Internet continuï gaudint de bona salut.

Us demano que reflexioneu sobre Internet durant uns instants.

Imagineu una Internet en què hi pugueu confiar, perquè experts en seguretat d'arreu del món hi ofereixen llur expertesa per a minimitzar-hi els riscos per als usuaris.

Imagineu una Internet optimitzada per a múltiples llengües; una Internet on «internacionalització» vulgui dir més que no nomes traduir les cadenes dels menús del programari; una Internet on les comunitats locals puguin subministrar-hi una experiència local.

Imagineu una Internet on vosaltres, el vostre govern i els vostres conciutadans sapigueu que el programari que utilitzeu fa exactament allò que diu que fa i no res més.

Imagineu una Internet on milers de programadors hi investiguin pel vostre propi interès.

Imagineu una Internet on vosaltres i els vostre veïns participeu en la construcció del món que desitgeu.

Imagineu una Internet que no es conformi amb generar valor econòmic, sinó també valor cívic i social.

Senyores, senyors, esteu imaginat el projecte Mozilla. Aqueixa és la nostra missió, construir una Internet que incorpori aqueixes qualitats. I ho fem creant programari, i creant comunitats de gent que comparteixen d'aqueixa visió. La fem realitat desenvolupant programari que s'utilitzi, en particular el Mozilla Firefox, i donant també els mitjans necessaris per a participar més plenament en la vida en línia. Facilitem a la gent la creació de programari, fent-ho de tal manera que respondrà a les exigències locals, vetllant que sigui de qualitat, modificant-lo i millorant-lo. Creem una infraestructura a través de la qual hom pugui organitzar-s'hi per a millorar Internet.

La Mozilla Foundation representa de 70 a 100 milions d'usuaris finals, centenars de milers de persones que en fan promoció, i desenes de milers de col·laboradors. Treballem en obert, amb la transparència del nostre codi, del nostre desenvolupament i de les nostres activitats comunitàries. Som un projecte de codi obert, i això significa que el nostre treball està disponible per a tothom, de forma gratuïta. Som una entitat sense afany de lucre, d'interès públic, per tant, el resultat del nostre treball el destinem al profit públic.

Enllaços

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments