Un exemple poc educatiu de Microsoft

Fa unes quantes setmanes diferents mitjans van fer-se ressò de l'acord a porta tancada entre el president José Montilla, el conseller d'Educació Ernest Maragall i dos representants de Microsoft, el director general Steve Ballmer i la representant a la península Ibèrica.
Pel que sembla, l'acord garantia la creació de continguts educatius en català i l'ús de dispositius mòbils de Microsoft en diferents centres pilots de Lleida. Com segurament el lector d'aquest bloc deu saber, el govern català estava de fa un temps mirant d'implantar la distribució de GNU/Linux Linkat a les escoles de primària i secundària públiques de Catalunya. L'objectiu és que això pogués estendre's a més conselleries que no només la pròpia d'Educació.

La manca d'informació sobre l'acord, que per higiene democràtica espero que tard o d'hora haurà de veure's reflectit en el DOGC, no?, ha fet témer a molta gent que el projecte de Linkat pugui veure's en perill arran d'això. Personalment no crec que el senyor Steve Ballmer hagi volgut fer un viatge amb l'únic rèdit d'una foto als diaris.
Prosseguint amb aquesta orgia de publicitària a Microsoft pagada pels contribuents, el govern de Catalunya juntament amb els homòlegs autonòmics de les Illes Balears, Euskadi i Galícia van demostrar llur gran ignorància (essent benpensants) atorgant a l'empresa estatunidenca un més que qüestionable premi per la seua tasca a favor del multilingüisme a l'estat espanyol.

Les males arts de Microsoft en l'àmbit de l'educació s'evidencien en un recent cas l'any passat a Romania. La companyia, recordant el seu paper de patrocinador en una competició informàtica organitzada pel Ministeri d'Educació, va aconseguir impedir la participació en la forma d'una simple presentació de la gent de Kiwilinux, una distribució derivada d'Ubuntu destinada especialment al públic romanès.
Cal anar molt amb compte amb l'acord que pugui haver-se produït a Catalunya, perquè no s'hagi signat cap mena de clàusula (en paper o «pernils») que condicioni la llibertat d'elecció de l'administració; especialment ara quan en plena crisi econòmica més gent podria qüestionar el pagament de llicències a Microsoft a favor d'altres models més saludables per al desenvolupament tecnològic i social.
Crec que el país ja arrossega moltes hipoteques per a afegir-ne encara més.

Enllaços

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

Vaig veure de reull i molt amagada la notícia a la Vanguardia d'ara fa uns diumenges, crec que en una entrevista amb el bufó Ballmer (que curiós que estigués tan oculta, sí). Evidentment em va preocupar molt, així com l'atorgament dubtós del premi a favor de la grandiosa tasca a favor del multilingüisme de M$. En aquest sentit a Softcatalà hi ha un manifest que exposa la insultant barra de la companyia de Redmond, així com la baixada de pantalons d'aquells que han atorgat el premi.

En certa manera aquestes males arts m'han recordat aquell incident d'Hongria, on un "nerd" va disparar tres ous contra l'histriònic president de M$. La gent només es va quedar amb l'afer de l'ou, però al darrera hi havia una adjudicació dubtosa i l'atorgament d'un titol de doctor "honoris causa"... De què em sona això??? En tot cas veig a venir que els premis i els honoris causa aviat els regalaran a base de col·leccionar tapes de iogurts.