El dia després

Avui finalment és el dia de les eleccions generals al Parlament i Senat de l'Estat espanyol.
Aquest dia s'arriba al clímax d'una lamentable successió de despropòsits i manipulacions que han enfosquit la campanya i pre-campanya electoral.
Aquesta campanya va retolar-se sanguinàriament com a finalitzada aquest dijous amb l'abominable massacre al cor treballador de la ciutat de Madrid.
Aquest cop macabre a la llibertat i a la democràcia, juntament amb una presentació de la informació sospitosament tendenciosa per part del govern en perspectiva de la cita electoral, ha provocat una barreja amarga d'enuig, plors i temor en una jornada electoral dolorosament sense precedents.
D'aquí a unes hores començarem a conèixer resultats i demà, sigui quin sigui aquests, naixerà un nou dia i estarem tots comdenats a entendre'ns pel bé de tots.
Més enllà de les nostres opcions polítiques tenim aquesta responsabilitat.
Però també tenim l'obligació de censurar l'actitud que ha imperat aquests dies des de mitjans de comunicació i partits polítics, particularment d'aquells que han menyspreat l'efecte que pot tenir la seva irresponsable actitud en alguns ciutadans que han volgut alimentar de nul·litat per tal que esdevinguin exacerbats incontrol·lables; i no tolerar que es repeteixin els mals precedents que han tacat les nostres vides aquests darrers anys i han deixat la nostra societat en l'estat en que la trobem.

No ens espera un futur fàcil, i hem de demanar-nos a tots autocrítica. Les circumstàncies que determinin com serà el nostre món d'aquí a uns anys dependrà de tot això i de si el·ludim o no aquella responsabilitat que devem a l'altri i a nosaltres mateixos.

Demà serà un nou dia, però tenim l'oportunitat de no perdre'l per sempre i llavors no conèixer el seu endemà.

Commenting on this Blog entry is closed.