La Xunta de Galícia es desfà de Mancomún

Gràcies a l'avís d'en Julen, de Librezale, m'assabento que, després de poc més de 4 anys de funcionament, la Xunta de Galícia decideix desmantellar Mancomún. Aquesta es tractava de l'aposta institucional de la Consellaría de Innovación e Industria per a promocionar el desenvolupament de les TIC amb el programari lliure a Galícia. La iniciativa, emprant desacomplexadament el gallec com a llengua primària, ha servit els darrers anys per a centralitzar i finançar diferents projectes al voltant del programari lliure i, en particular, les traduccions gallegues de diferents aplicacions, com ara Mozilla, l'OpenOffice.org i el GNOME.
Segons s'explica a les llistes, encara funcionals, ja s'estava mirant de fa temps, en previsió de l'acció del nou govern, la transferència al voluntariat (desinstitucionalització) de tots els projectes que estava assumint Mancomún. Des d'aquí tot el meu suport a Suso Baleato i a la resta de companys gallecs.

Des de Softcatalà, que l'any passat féu 10 anys, i després de parlar-ne entre els membres en diferents ocasions, hem decidit sempre mirar d'evitar tota mena de dependència econòmica directa (això és, subvencions) que ens pogués lligar al govern de torn o que signifiqués comprometre els nostres principis ideològics.
En aquest sentit, els nostres ingressos han provingut dels premis rebuts en el passat i també de la publicitat, que hem ampliat de Google a un servei més personalitzable. Si estiguéssiu interessats en anunciar-vos a Softcatalà, un dels llocs líders en llengua catalana, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.
Però més important que l'influx econòmic, el qual reverteix a la mateixa associació i els seus projectes, la nostra major necessitat és gent disposada a ajudar-hi en favor del català (com podeu col·laborar-hi?) per tal d'aconseguir, en definitiva, que als Països Catalans hi floreixin les TIC d'una forma profitosa per a tothom, mirant de seguir l'avantguarda mundial i, per descomptat, en la llengua pròpia.

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments