Firefogg - Vídeo obert fàcil amb el Firefox

FirefoggEn els anteriors apunts sobre el vídeo obert he parlat de com crear pel·lícules en format Ogg i inserir-les a nostres pàgines web, oferint quan s'escaigui els vídeos també en altres formats per als navegadors menys avançats.
L'eina més recomanable d'entre totes aquelles que he pogut provar és ffmpeg2theora però, en haver-se d'executar des de la línia d'ordres, pot intimidar als usuaris més neòfits.
Però ara, gràcies a l'extensió Firefogg ja no hi ha cap excusa per a convertir els nostres vídeos a format obert. Aquest complement permet obtenir fàcilment fitxers de format multimèdia Ogg Theora+Vorbis d'una forma gràfica, tot i que, de fet, no fa res més que executar l'ffmpeg2theora en segon pla. En aquest pàgina en teniu un exemple d'us.
Nogensmenys, el projecte rere el Firefogg és molt més que una extensió, i també ofereix una completa API que podem incloure en el nostre lloc web per tal de convertir i pujar els nostres propis vídeos. Segurament, uns dels primers llocs que se'n beneficiaran, i on està liderant-se gran part del desenvolupament, són els diferents wikis de la Fundació Wikimedia.