5 anys del Firefox: 5 anys obrint el Web a tothom

Avui mateix fa 5 anys que va sortir la versió 1.0 del Mozilla Firefox, un navegador pensat amb la filosofia de ser versàtil i d'execució ràpida, que va sorgir del projecte Mozilla, que precisament havia nascut 5 anys abans a partir del codi alliberat del producte de Netscape amb el mateix nom en clau (Mozilla).

Unes poques versions abans del llançament de la versió 1.0, recordo haver començat a col·laborar en la traducció del Firefox des de Softcatalà. En aquells moments la xarxa era força diferent, i estic orgullós d'haver ofert el meu granet de sorra per fer-la un xic millor per a tothom. Tot i així, des del present s'albira que ens trobarem davant de molts reptes perquè el Web no esdevingui un espai cada vegada més estanc i fragmentat on l'usuari perdi progressivament el control i les oportunitats que tecnologies obertes com les de Mozilla li ofereix. Esperem que en els propers 5 anys hàgim avançat en les diferents fites que ens proposem i ens en puguem continuar sentint satisfets… per a això, comptem amb la vostra ajuda i col·laboració!

Feu-vos ressò de l'aniversari!

Presentació a la Festa Karmic Koala de Lleida

Commenting on this Blog entry is closed.

Comments

Doncs per molts anys! Sobretot per la part que et toca.
Ara bé, no tinc cap queixa amb la nova versió llevat que de vegades es "penja". No passa gaire cosa perquè et desa les pantalles que estaves veient i les recupera però m'ha passat sovint. Potser passa quan obres massa pestanyes massa de pressa?