KompoZer 0.8b1, i en català

Kompozer

Tot i que cada vegada més gent utilitza els blocs, els CMS o els wikis, encara hi ha certs casos on una clàssica pàgina web estàtica pot continuar essent la millor opció. Malauradament, no tothom coneix en profunditat el llenguatge HTML per tal de generar uns documents professionals, o simplement pot preferir una còmoda interfície per a confeccionar les pròpies pàgines. Per això existeixen programes d'edició web com el KompoZer, que permeten a l'usuari tant combinar les vistes WYSIWG com les de codi font per a tenir un bon control del resultat final.

Després d'un temps, ja tenim una nova branca (encara en desenvolupament), la 0.8, d'aquest editor web lliure multiplataforma (Windows, Mac OS X, GNU/Linux) que utilitza la tecnologia Mozilla.

KompoZer 0.8b1 en català

Segons el desenvolupador principal del programa, en Kaze, algunes de les novetats més destacades són:

  • Compatibilitat amb FTP
  • Ressaltament de la sintaxi en la vista combinada
  • Habilitat d'editar fitxers de text
  • Millor ús del PHP al GNU/Linux

Aquests darrers dies he actualitzat una mica la traducció catalana de la versió anterior i l'he mirat de deixar a punt per a aquesta versió. No obstant això, encara queden detalls per polir-hi i sobretot tenir l'ajuda del programa al dia i traduïda al català. Si estiguéssiu interessat en ajudar-hi, no dubteu a fer-m'ho saber tot comentant-ho en aquest apunt o a través de la llista de Mozilla de Softcatalà.

Comments

Hola,
Em sobta aquesta notícia, em pensava que el projecte del Kompozer (igual que el nvu) estava abandonat. M'has donat una alegria :)

Salutacions,
Albert.

Pràcticament abans només era en Kaze al projecte. Ara s'hi ha afegit més gent; per exemple, en Cedric, veterà traductor francès de Mozilla, és l'encarregat de gestionar les traduccions i gràcies a això podem gaudir de versions completes en català.

Hola!
Estic instal.lant Kompozer 08a en una escola (la versió 0.7 se'm penjava de manera sobtada), i no puc instal.lar el paquet de catala de softcatala kompozer-ca.xpi perquè em dóna el missatge:
"No s'ha pogut instaŀlar Language Pack (ca) 0.8b1 perquè no és compatible amb el Firefox 3.5.2.".

Aquest paquet sí em funcionava amb la versió anterior de Kopmpozer (07) , i ara no el puc instal.lat, tot i que no he variat el navegador (treballo amb Linkat 3.0 = Opensuse 11.1)

Algui pot orientar-me?

Gràcies per endavant!

El paquet l'has d'instal·lar des del KompoZer. Si fas clic sobre ell, mira d'instal·lar-se al Firefox i, per això, has de provar de baixar-lo a l'escriptori (fent clic amb el botó secundari) i un cop allà, instal·lar-lo des de la secció de complements del KompoZer.

Sort!